POSMRTNO ŽIVLJENJE

Se po smrti resnično vse konča?

Ali bomo še kdaj srečali ljubljene osebe, ki smo jih izgubili?

Edina gotova stvar v tem življenju je, da bomo nekoč umrli. Smrt je za marsikoga od nas neznanka, še večja neznanka pa je posmrtno življenje. A bojazen je odveč, saj so znanstveniki že večkrat dokazali, da energija ne gre v nič in da ne nastane iz nič. Vedski spisi pa pravijo da nismo zgolj energija ampak duhovno bitje katero se nahaja v tem telesu in po smrti le-tega vstopimo v novo telo.

Vljudno vabljeni
MLADINSKI CENTER CELJE

VEST, ZAVEST IN NARAVA

Življenja ljudi in celotno materialno stvarstvo je odraz raznolikosti vpliva delovanja treh osnovnih energij.

Slednje delujejo na posameznika oz. on deluje v enem od treh stanj. Vede pravijo tem stanjem delovanja "gune" materialne narave. Gune so nevidne povezave katere vplivajo na razvoj dogodkov, okoliščin ter ravno tako močno zaznamujejo človekovo stanje duha in telesa.

Prepletanje delovanja različnih gun v naših življenjih ustvarjajo raznolikost dogodkov, okusov in razpoloženj. Kar je podrobno opisano v vedskem besedilu Bhagavat Gite v verzu 14.5.

Bhagavad-giti 14.5

Gune materialne narave vplivajo na celotno stvarstvo - od mikrokozmosa do makrokozmosa.

Zavedanje je dokaz prisotnosti zavesti (duha/duše/delček/iskra življenja) v telesu, kakor so sončni žarki oziroma svetloba dokaz prisotnosti sonca na nebu.

Dokler je zavest v telesu, je telo prežeto z delovanjem in polno življenja, ko telo postane utrujeno in izrabljeno, zavest zapusti telo. Človek, ki se poglablja o vprašanjih življenja in jih raziskuje to prej ko slej razume. Zavedanje torej ni rezultat spajanja materialnih elementov, temveč je simptom prisotnosti iskre življenjske energije - zavesti.

Vljudno vabljeni
MLADINSKI CENTER CELJE

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Potopisna Izobraževanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This field is required.

This field is required.