Ramačandra - Zelena Inkarnacija Krišne

Ramayana  je drugi največji ep, ki ga je v sanskritu spisal Valmiki Muni. Sestavlja ga 24.000 verzov. Zgodba sega v Dvapara-yugo (srebrno dobo), kar pomeni da je stara vsaj 2.000.000 let. Ramayano je napisal Valmiki Muni, modrec pri katerem je preživela zadnji stadij življenja žena Gospoda Ramačandre. Zgodba o kralju Rami (Ramayana) je najbolj priljubljena zgodba na indijskem kontinentu.

Ramačandra je inkarnacija Gospoda Višnuja v človeški podobi. Gospod Ramačandra se je pojavil, da bi ubil velikega demona Ravano, ki je od Gospoda Šive dobil blagoslov, da ga ne more ubiti nobeno superiorno živo bitje.

Gospod Rama je bil utelešenje religioznega kralja, ki je s svojo vladavino spremenil planet Zemljo v raj. Zgodba govori o iskanju Site, ki jo je ugrabil kralj rakšas Ravana in jo odpeljal na Šri Lanko. Gospod Ramačandra v zgodbi išče svojo ženo z nenavadnimi slugami v podobi pol ljudi in pol živali (Hanuman – opica, Jambavan – medved in Jatayu – orel). Ravana in Rama, sta bila oba velika kralja z velikim številom vojakov, vendar je Rama živel v štirinajstletnem izgnanstvu, kot puščavnik brez vojakov in kraljeskih ugodnosti. Rama z vojsko opic premaga vojsko rakšas, ubije Ravano in reši Sito.

Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare
Hare Krišna Hare Krišna, Krišna Krišna Hare Hare

V Ramayani so opisane božanske zabave Ramačandre – inkarnacije Boga. Ramačandra predstavlja popolnega človeka: plemenitega, popolnoma uravnoteženega, neustrašnega in močnega, modrega, sočutnega in pravičnega vladarja. Skozi svoje zabave nam podaja znanje o idealnem vedenju v različnih družbenih vlogah in nas pouči o predanosti Bogu.

ANIMIRANI FILM - RAMAYANA

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Pojavitev Zelene Inkarnacije