ZNANOST O REINKARNACIJI
VIDEO 1

Reinkarnacija - Svetovni pojav

Zdi se, da koncept reinkarnacije ponuja eno najprivlačnejših razlag o izvoru in usodi človeštva. Sprejemajo ga ne le privrženci vzhodnih religij new age duhovnosti, ampak tudi mnogi, ki si ne delijo takšnih ezoteričnih interesov in domislic. Vedeti, da ste pred tem živeli veliko življenj in da jih je še veliko, je zelo privlačna perspektiva, s katere lahko presojate smisel življenja.

4:06

VIDEO 2

Reinkarnacija v svetovnih religijah

Reinkarnacija je edinstven pojav v vzhodnih verskih tradicijah, kot sta hinduizem in budizem. Dejstvo je, da ta princip uživa globalno intelektualno privlačnost in sprejetje v celotni širše znani človeški zgodovini. Znano je, da je ta pojav v človeški družbi navzoč že od nekdaj v različnih kulturah in starodavnih religijah.

4:57

VIDEO 3

Zasluga vedske literature v znanstveni dobi

Vedska literatura ponuja dobro razvito znanost o preučevanju in preoblikovanju zavesti in nima vzporednic v nobeni drugi modrostni tradiciji. Potencial vedske modrosti je v tem, da premosti manjkajočo vrzel, ki danes ločuje znanost in duhovnost. To izražajo tudi številni vodilni misleci in nobelovci.

4:04

VIDEO 4

Dokazi o reinkarnaciji
v znanstvenih raziskavah

Raziskave na področju bližnjih izkušenj s smrtjo in zunajtelesnih izkušenj zavesti ter poročani primeri spominov iz preteklih življenj spreminjajo način, kako doživljamo reinkarnacijo. Znanost je danes sposobna osvetliti ta starodaven pojav, ki je bil nekoč povezan le z vzhodnimi verovanji.

6:31

VIDEO 5

Reinkarnacija - Ali imajo živali dušo?

Ali so samo ljudje tisti, ki imajo dušo? Ste se kdaj vprašali ali imajo živali tudi dušo ali kaj se zgodi, ko hišni ljubljenček umre? Gredo živali v nebesa? Kateri svet ljudje običajno uporabljajo za posmrtno življenje? Je živalska duša enaka človeški? Kaj se zgodi z živalmi v posmrtnem življenju? To so zelo zanimiva vprašanja.

3:36

VIDEO 6

Reinkarnacija - Skrivnost zavesti

Odkar se ljudje zavedajo koncepta zavesti, so trudijo bolje razumeti ta pojav. Preučevanje uma je bilo nekoč področje filozofov in nekateri še vedno verjamejo, da je ta tema sama po sebi polna neznank. Pa vendar, nevroznanstveniki počasi napredujejo pri razvoju prave znanosti o »jazu«.

4:07

VIDEO 7

Reinkarnacija - Možgani, zavest in Bog

Je naša zavest le produkt aktivnosti kemičnih funkcij v naših možganih, kot zbirka nevronskih mrež neskončnega števila celic, ki komunicirajo med seboj? Ali pa je vse skupaj še bolj zapleteno, saj zavest lahko obstaja ne samo zunaj možganov, ampak je hkrati tudi popolnoma ločena od njih.

4:40

VIDEO 8

Reinkarnacija v svetovnih religijah

Ali spomini na preteklo življenje res obstajajo? Se jih je mogoče spomniti? Zakaj se jih spomnimo le nekateri? Ali za tem stoji znanstvena razlaga? Lahko to razložimo s filozofijo?

3:51

Bhagavad Gita nam razkriva zaupno resnico o reinkarnaciji! 

Yoga

Nikdar ni bilo časa, v katerem Jaz ne bi obstajal, niti ti, niti vsi ti kralji,
niti ne bo v bodočnosti nobeden od nas prenehal obstajati.

- Bhagavad Gita 2.12 -

Yoga

Kakor človek oblači nova oblačila in odvrže stara,
tako duša vstopa v nova materialna telesa
ter zapušča stara in nekoristna.

- Bhagavad Gita 2.22 -

Yoga

Vedi, da je tisto, kar prežema celo telo, neuničljivo.
Nihče ne more uničiti nesmrtne duše.

- Bhagavad Gita 2.17 -

Yoga
Kakor utelešena duša v tem telesu prehaja skozi otroštvo, mladost, starost, tako v trenutku smrti preide v drugo telo. Pogumna oseba ni zbegana s takimi spremembami.

- Bhagavad Gita 2.13 -

Yoga
Duša se nikoli ne rodi in nikoli ne umre.
Ni nastala, ne nastaja in ne bo nastala.
Nerojena je, večna, zmeraj enaka in prvobitna.
Ni ubita, ko je ubito telo.

- Bhagavad Gita 2.20 -

Yoga

Duše ni mogoče razsekati z nobenim orožjem.
Ogenj je ne more sežgati, voda je ne more zmočiti,
veter pa ne izsušiti.

- Bhagavad Gita 2.23 -

Yoga
Kdor se rodi, gotovo tudi umre, kdor umre pa se zagotovo znova rodi. Zato v vsakem primeru opravi svojo dolžnost in ne tarnaj.

- Bhagavad Gita 2.27 -

Yoga
O Bharatov potomec, tistega, ki prebiva v telesu, ni mogoče nikoli ubiti. Zato ti ni treba žalovati za nobenim živim bitjem.

- Bhagavad Gita 2.30 -

Yoga

Individualna duša je nezlomljiva in netopljiva,
pa tudi sežgati ali posušiti je ni mogoče.
Večna je, povsod bivajoča, nespremenljiva,
nepremakljiva in zmeraj enaka.

- Bhagavad Gita 2.24 -

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Reinkarnacija