Njegova Božanska Milost

A.C. Bhaktivedanta Swami

Ustanovitelj Mednarodnega gibanja za zavest Krišne

Duhovni popotnik

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (1896-1977) je leta 1965 v svojem 69 letu starosti pripotoval na tovorni ladji v New York in v dvanajstih kratkih letih razširil petje “Hare Krišna” maha mantre po vsem svetu. Začel je duhovno revolucijo, v kateri so vdanost, preprostost in sočutje postali smisel življenja za tisoče ljudi.

Šrila Prabhupada, ki prihaja iz linije samospoznanih duhovnih učiteljev, je podaril zahodu neustrašno modrost predanosti Bogu, ki je bila stoletja ujeta v Indiji.

Veliki učitelj

Šrila Prabhupada prihaja iz Brahma-Madhva-Gaudiya Sampradaye – linije učiteljev in učencev. Po navodilu svojega duhovnega učitelja Šrila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakure je prinesel zavest Krišne na zahod in prevedel najbolj pomembne vedske vaišnavske spise v angleščino ter po celemu svetu poučeval ljubeče vdano služenje Krišni.

Kot ustanovitelj Mednarodnega društva za zavest Krišne je Šrila Prabhupada duhovni učitelj vseh članov družbe preko svojih naukov, zgleda in knjig.

Transcendentalni književnik

Za seboj je pustil najdragocenejšo zapuščino v obliki svojih knjig. Napisal je več kot 70 del znotraj tradicije vedske literature. Vse izdaje so bile priznane s strani različnih učenjakov in izjemno cenjene po svoji globini, čistosti in predanosti sami tradiciji. Njegova dela so pri svojem izobraževalnem delu uporabljali profesorji na fakultetah in bila prevedena v 76 jezikov.

Njegovo najbolj priznano delo je komentar Bhagavad Gite (Bhagavad Gita – kakršna je), 30 delov Šrimad Bhagavatama in 17 delov Sri Čaitanya Čaritamrite.

Balzam za srce in dušo

»Bil je resnična sveta oseba z izjemno integriteto in sočutjem ter močno vplival na tiste, ki so ga srečali. Nikoli ni zahteval avtoritete in spoštovanja do sebe; to, kar je govoril in delal, je bilo vedno v imenu Krišne « –  dr. Thomas J. Hopkins

V svojem 12 letnem popotovanju je navdušil ogromno število ljudi, med katerimi so bili tudi odlični glasbeniki in umetniki. Najbolj znana med njimi sta bila George Harrison s pesmijo “My Dear Lord” in Boy George s pesmijo “Bow down mister”. 

VIDEO – Michael Cassidy – A lover of the Lord

Prabhupada-Vani

Prabhupadavani je spletna stran, ki je v celoti posvečena Njegovi božanski milosti A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadi. Stran vsebuje zvočne posnetke in transkripcije njegovih predavanj, konferenc, pogovorov, jutranjih sprehodov, intervjujev itd.

Vanimedia

Vanimedia je spletna stran, ki je tudi posvečena Njegovi božanski milosti A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadi. Ta stran vsebuje 1080 video posnetkov njegovih predavanj, konferenc, pogovorov, jutranjih sprehodov, intervjujev itd.

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Šrila Prabhupada