04 Apr

MODROST vs. NOROST

»Pazi se Pazi, da te Pazi ne zapazi, če te Pazi zapazi, se pazi!«

SATURN, modrec, pravičnik, nosilec resnice in pogoj, da sploh lahko nastane modrost, se že dobri dve leti nahaja v svojem znamenju v Kozorogu. Tu je zelo močan in daje vse svoje lastnosti na plano. In ker Kozorog pomeni tudi državo, vlado, zemljo, osebni status ter ugled, se veliko resnice seje, orje, pleve, obrača, čisti… pač na teh področjih. Pri nas doma in pri sosedih doma tudi.

Resnica pač prihaja na plan, tako kot na vrtu kamenje vsako pomlad. Res, da je zadnji dve leti temu modrecu zdraho v zdravstvu in blaginji delal debilitiran Jupiter. A nič več ni tako. Na teren resnicoljubnega Saturna v Kozorogu pa se mu je pred kratkim pridružil MARS. 

Kdaj že? 27. februarja. Uf! In Mars se tam ravno tako kot on počuti zelo dobro. V bistvu še bolje kot sam Saturn. Mars bo prav kmalu namreč v Kozorogu na 27°stopinjah celo ojačan. In takrat je super močan. Super vitalen je in daje res najvišje efekte svojih ognjenih lastnosti. Njuno druženje se torej iz dneva v dan samo še stopnjuje.

Najprej moramo vedeti, da sta oba, tako Saturn kot Mars, po svoji notranji naravi »malefična«, negativna. Bad guy. Stroga, huda, jezna, srdita, zahtevna, nasilna, kruta… Kot npr. krokodil in piton. In ko sta skupaj, mati Tenzija poraja hude mladiče.

Saturn predstavlja ZEMLJO in Mars predstavlja OGENJ.

Saturn je pravičnik, Mars bojevnik. Saturn dela kar se da počasi za jutri, Mars najhitreje kar je možno in že včeraj. Saturn je moder, Mars rdeč. Saturn je zemlja, Mars nepremičnina. Starec, mladenič. Svečenik, vojak. Kosti, kri. Invalid, športnik. Tujec, brat. Premišljen modrec, hitri logik.
In zdaj zdaj bosta skupaj. Na isti stopinji.

Od konca februarja, ko je Mars prišel na Kozorogovo sceno v Saturnovo družbo, sprva še ni bil v svoji največji moči. A od 27. februarja se po dnevih vse bolj približuje svojemu vrhuncu, ki ga bo doživel skupaj s tem veličastnim modrecem in učiteljem Saturnom. In res bo močan, ta mladenič.

To, da sta Šani (kot rečemo Saturnu) in Mangal (Mars) skupaj se sicer zgodi dokaj pogosto, recimo nekje na vsako leto ali dve. Toda… Ne zgodi se tako pogosto, da sta skupaj prav v Kozorogu, kjer sta oba »super power«. V torek 5. aprila bosta skupaj tam in to na isti 27. stopinji.

PLANETARNA VOJNA

Sile v zraku bodo na ta dan tako enormne, da mnogi med nami tega ne bodo znali prenesti, kajti morda pač nimamo kapacitete. Ni vsak sposoben voziti dirke po Italiji in zmagati, vsekakor pa jo večina zmore spremljati po TV-ju. No in zdaj bo kot bi se ta sila dirke skušala prestaviti v vaše telo, v vaš um, v vaš dom, zares. Kot da bi kolesarji izza ovinka pridirkali in padli ven iz ekranov k vam v vašo dnevno sobo in vas potegnili v svoje kolesje, da zgonite dirko z njimi do konca, do cilja… Saj s kolesom se vsi znamo vozit ane, ampak to še ne pomeni, da smo kvalificirani za Giro ali Tour.

Pazite zato, da ne bo vojne na cesti, saj vi morda ne znate profesionalno voziti in upravljati volana. Pazite, da ne boste vi dodajali olja na ogenj, ker morda vi ne zmorete upravljati s požarom, pač pa le s “šibicami. Naj ne gori. Naj ne divja, kjerkoli. Doma. V politiki, v odnosih, s šefom, v trgovini, na cesti, pri sosedih, v svoji glavi, do otrok, do svojega koščka zemlje… Pazite na dogajanje na cesti. Alkohol ima na ta dan izjemno škodljive učinke. Imejte ga pod kontrolo, da ne bo tako kot vedno imel on vas. Pazite svoja jetra. Svoj nos, da vam ga kdo ne razbije. Pazite… A vseeno se ni treba bati. Le paziti je treba. Bodite pogumni in previdni hkrati.

VISOKA KIRURGIJA

Mars, ki je nosilec energije, moči, vojn, sile in eksplozij ter Saturn, ki je nosilec sodbe, smrti in resnice, sta skupaj na istem stolu seveda kombinacija, ki ni lahka. In ki je vse prej kot zabavna.
Tisto kar trenutno rožlja nad našimi glavami in tudi v naših glavah pa se dogaja zaradi njiju in njunega planetarnega vpliva na nas Zemljane.

Kdo komu sedi v naročju? Bojevnik Mars, mladenič, zdrav vitalen vročekrvnež na kolenih modrega, starega, izkušenega svečenika ali pa je ravno obratno? Visi morda modrec nad pleči bojevnika? Kakorkoli že, oba sta zelo močna. In oba imata svoj prav. In mi? Ne vemo kaj bo, ko se odrasel sin krega z izkušenim očetom. Na čigavo stran bi se postavili, ko pa imata vsak svoj prav.

Nas, ta male, otroke, je ob takih srečanjih strah pred uničenjem družine, ali pa države. In ja, strah nas je pred nuklearno vojno, nasiljem, požigom, krvjo in smrtjo. A vendar ta družba vseeno ni samo enoznačna. Ne gre namreč samo za to, da se ob takšnem silovitem druženju dveh planetov dogaja brutalno nasilje brez kontrole. Ne. Tu gre za še nekaj več. Gre za to, da se lahko uniči uničenje. Da se lahko odstrani destrukcija. Da se lahko naredi operacija, ki je na nivoju kirurgije. Kjer mojstri vedo kaj je treba narediti in to tudi znajo narediti. Prav zato se denimo v vedski astrologiji djotiš, kadar vidimo Saturn in Mars skupaj, vedno preveri tudi možnost poklica v kirurgiji. Ali pa neki drugi višji panogi, metalurgiji, elektro inženiringu ali težki mehanizaciji.

NAJ ŽIVITA MLADOST IN MODROST

Mars v Kozorogu namreč ni tiste sorte vojak, ki teži naokrog, požiga ter posiljuje za zabavo. To ni vojak, ki impulzivno ruši mostove, pač pa je po Kozorogovo prizemljen in svojo moč usmerja v gradnjo mostov. In niti slučajno ni brezglav, pač pa je v družbi z modrecem Saturnom pravi strateg in realno na tleh. Gre za ogenj v ognjišču. Elektriko v kablu. Pretepača v ringu. Vojaka, ki se bori s sebi enakimi po činu. To je športnik, ki je kvalificiran za tekmo v prvi etapi.
Skušajmo se zato dati v njuno kožo. In razmislimo o tem, kaj v naših osebnih življenjskih dramah pomeni nuklearno.

Vredno je. Prav kmalu nas namreč že čaka še nekaj drugih planetarnih biserov. Intelektualno strateški torek vam želim.

Spisala za vas, Maha Lakšmi Dhama devi dasi

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This field is required.

This field is required.