15 Mar

Lakshmi Narayana das

  • Kaj je to bhakti joga?
  • Kakšen je namen bhakti joge?
  • Kako se prakticira?
  • Kako lahko spremenimo svojo karmo?
  • Ali nas lahko privede do samospoznanja?
  • In še veliko drugih tem v resnično zanimivem predavanju.

     

Kaj je Bhakti Yoga?

VIDEO 1:24:52

Lakshmi Narayana das

Lakshmi Narayana das (Leonid Tugutov) je eden najbolj znanih in karizmatičnih vedskih učenjakov v Rusiji. Diplomiral je na pedagoški fakulteti in fakulteti za zgodovino, po končanem služenju vojaškega roka pa je diplomiral tudi na ekonomski fakulteti.

Nato je nekaj časa živel tudi v budističnem samostanu. Pri 27 letih se je umaknil iz posvetnih zadev. Delal je na nekaterih univerzah, med drugim na oddelku za filozofijo v Irkutsku. Predaval je na Fakulteti za vzhodno filozofijo univerze Ulan Bator in na Krasnojarskem zavodu za stalno izobraževanje.

Lakshmi Narayana 9

Po letu 2005 se v javnosti ni več pojavil. To je bilo leto, ko je izšlo Tugutovo zadnje predavanje »Moja zavist«. Glede na povratne informacije poslušalcev je bila tema razkrita brutalno iskreno, figurativno, dostopno in svetlo. Predavatelj je strastno bral, prinašal vedske informacije bolje kot katerikoli drug strokovnjak na tem področju. Oboževalci verjamejo, da bi se morali novi pridigarji učiti iz izjemno koristnih predavanj Lakshmi Narayane dasa.

Uspešno se skriva pred javnostjo in nihče ne ve, kako priti v stik z njim. Ne ve se niti ali je še sploh živ. Vendar to ni več pomembno, ker bo Lakshmi Narayana das za vedno ostal v naših srcih kot iskreni resnicoljubni pridigar, ki je izkazal svoje usmiljenje v pravem duhu bengalskega gaudija vajšnavizma, za najbolj padle.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This field is required.

This field is required.