19 Feb

Kaj pravijo znane osebnosti o reinkarnaciji

George Harrison

“Prijatelji so duše, ki smo jih poznali v drugih življenjih. Skupaj nas potegne usoda. To čutim do prijateljev.”

Sokrat

“Prepričan sem, da ponovno življenje dejansko obstaja, da živi pridejo do mrtvih in da duše mrtvih še naprej obstajajo.”

Platon

“Požeruhi in pijanci utegnejo v prihodnjih življenjih postati osli, nasilni in nepravični ljudje se lahko rodijo kot volkovi in jastrebi, slepi privrženci družbenih norm pa lahko postanejo čebele ali mravlje. Duša čez nekaj časa spet dobi človeško obliko in še eno priložnost za osvoboditev.”

Benjamin Franklin

“Ker opažam, da obstajam v tem svetu, verjamem, da bom v taki ali drugačni obliki zmeraj obstajal.”

Johan Wolfgang von Goethe

“Prepričan sem, da sem bil tukaj, kakor sem sedaj, že tisočkrat prej in upam, da se bom vrnil še tisočkrat.”

Ralph Waldo Emerson

“Duša pride od zunaj v človeško telo, kakor v začasno domovanje in ga znova zapusti- odseli se v druga bivališča, kajti duša je nesmrtna.”

Lev Nikolajevič Tolstoj

“Kakor v sedanjem življenju preživljamo na tisoče sanj, je tudi sedanje življenje samo eno od mnogo tisoč takih življenj, v katera vstopimo iz drugega, bolj stvarnega življenja… Naše življenje so samo ene sanje tega bolj stvarnega življenja, kar se ponavlja v neskončnost vse do poslednjega, zares stvarnega življenja- življenja Boga.”

Isaac Bashevis Singer

“Smrti ni. Kako lahko obstaja smrt, če je vse del Boga? Duša nikoli ne umre in telo ni nikoli zares živo.”

Henry David Thoreau

“Kolikor mi spomin seže v preteklost, sem se zmeraj nezavedno opiral na doživetja iz preteklega bivanjskega stanja.”

Jack London

“Moj začetek ni bilo rojstvo, niti spočetje. Rasel sem in se razvijal skozi nešteta tisočletja… Vsi moji prejšnji jazi imajo v meni svoje glasove, odmeve in vzgibe… Oh, še neštetokrat se bom ponovno rodil.”

Richard Bach

“Ali veš, skozi koliko življenj smo morali, preden smo prvič sploh pomislili, da je življenje še kaj več, kot samo prehranjevanje, bojevanje ali pa oblast v Jati? Tisoč življenj? Tisoč življenj, Jon, deset tisoč!… Naslednje življenje izberemo skozi to, kar se naučimo v tem… Ti, Jon, pa si se naenkrat toliko naučil, da ti ni bilo treba skozi tisoče življenj, da si prišel do tega.”

Charles Dickens

“Vsi kdaj doživimo občutek, ki na sod časa do časa prešine, da smo to, kar govorimo ali delamo, rekli ali delali že nekoč prej, davno tega- da so nas v davni preteklosti obkrožali isti obrazi, predmeti in okoliščine.”

Herman Hesse

“Videl je vse te oblike in obraze v tisočih odnosih… kako se na novo rojevajo. Vsak od njih je bil smrten, strasten, mučen primer vsega minljivega. Pa vendar nobeden od njih ni umrl, le spreminjali so se, vedno znova rojevali, zmeraj imeli nov obraz: med enim in drugim obrazom je stal samo čas.”

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This field is required.

This field is required.