18 Jul

Šrila Prabhupada je rekel:

Na tak način poteka materialno življenje. Živo bitje potuje skozi številne življenjske vrste, številne planete, dokler ne pride do človeške oblike življenja. Človeško življenje je priložnost, da razumemo, kako se selimo iz enega kraja v drugega, iz enega življenja v drugo in preprosto zapravljamo čas, ne da bi razumeli, kaj je naš pravi položaj in zakaj trpimo toliko stisk.

Te stvari je treba razumeti v tej človeški obliki življenja. Ampak namesto da bi poizvedovali po našem pravem položaju, se preprosto ukvarjamo z mithuni-bhavam in grha-ksetra-sutapta-vittaih – seksom, ženo, domom, premoženjem, otroki, družbo, denarjem in položajem. Očarani smo nad temi stvarmi in si tako tratimo življenje.

Pot popolnosti – Njegova božanska milost A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada

“Telo torej ni predmet ljubezni. Toda ker je duša v telesu, zatorej imamo radi to telo. Samo analizirajte se” …………

Prabhupada: »Samo analiziraj samega sebe. Zakaj ljubimo to telo? To je zelo enostavno razumeti. Ker je tam duša. Ali kdorkoli obožuje mrtvo telo? Ali obstaja kakšen primer, da je truplo ljubljeno in objeto ter odnešeno v sobo in ohranjeno? Nikomur ni mar. Vrzi ga ali zažgi. Telo torej ni predmet ljubezni. Ker pa je v telesu duša, posledično ljubimo to telo. Ta hiša, če je je prazna, nihče ne bo prišel. Ampak ker je prisoten Krišna ali ker so tam bhakte Krišne, prihaja toliko ljudi. Ne da je ta hiša ljubka.

Podobno analizirajte: Ljubite to telo. Tako trdo delate noč in dan, da bi ohranili to telo v formi. Zakaj? Ker je lastnik telesa, duše prisoten tam. Ljubezen se prenaša iz telesa na dušo. Zakaj potem ljubiš dušo? Ker je sestavni delec Krišne. Zato ljubimo dušo. Torej gre na koncu ljubezen h Krišni oz. Bogu in med živa bitja, vendar Maja prekinja odnos. Imenuje se iluzija. Proces prekinjanja je imenovan iluzija. Sicer pa mi vsi ljubimo Krišno. Vsak izmed nas. Ko to analizirate, vidite, da pride na koncu do Krišne.«

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This field is required.

This field is required.