28 Mar

Imeti vizijo, pomeni videti nevidno.

Naša vizija je enostavna. Preprosto življenje, visoko razmišljanje. Vendar, kako to doseči v tem svetu materialnega napredka? “Vse” imamo na voljo, pa smo vseeno nesrečni, v strahu, depresiji, z veliko neodgovorjenimi vprašanji. Rešitev je delo na sebi, duhovna rast in napredek.

NARAVNO ŽIVLJENJE, PIŠECE

Dela na posesti velikosti 60.000m2 z še nekaj lokacijami v okolici, celo 80.000m2 (8Ha), nikoli ne zmanjka. Vedno je kaj za postoriti, urediti in razmisliti. Kljub temu, da smo še v zimskem času, kjer naj bi več počivali, nam naša vizija, plani in želja, da pomagamo ljudem tega ne dovoljujeta. Kljub temu pa smo entuziastični, saj se večkrat spomnimo našega dragega duhovnega učitelja Šrila Prabhupade. V visoki starosti, ko mnogi dvignejo noge in počivajo, se je iz dneva v dan trudil za nas, pridigal, učil z zgledom in ponesel duhovno znanje po celem svetu. Veliko je imel obiskov in pogovorov, še takrat, ko je imel nekaj časa (običajno ponoči), pa je prevajal knjige, katere so nam danes vodilo na naši duhovni poti. Hvala mu iz srca.

Kaj trenutno delamo?

Priprava sadik. V zemlji so že prve sadike zelenjave. Upamo, da nam bodo letos škodljivci bolj prizanesli kot lansko leto, ko so bili bramorji tako aktivni, da so uničili preko 3.000 sadik (predvsem paprike in zelnic).

Postavljamo nov rastlinjak. Odločili smo se, da se naš prvi rastlinjak na posesti dolžine 20m podre in zamenja za modernejšega in večjega. V dolžino bo meril 85m in širino 6m. Ker gradimo sami so tudi stroški gradnje veliko nižji, kot če bi rastlinjake takšnih površin kupovali. To bo sedaj že tretji rastlinjak, ki se bo približal dolžini 100m.

Prenovili smo spletno stran www.naravno-zivljenje.si. Čas je bil, da smo postavili novo stran, ki je bolj interaktivna in usmerjena v to, da se ljudem predaja znanje iz različnih področjih, katere projekt naravno življenje obravnava. Znanje iz področij samooskrbe, zdravja, odnosov in duhovnosti so tematike, ki danes zanimajo vedno več ljudi. 

Spletna trgovina – Intenzivno pripravljamo tudi spletno trgovino, ki bo dostopna preko nove spletne strani. Naročali boste lahko:

– Ekološko pridelano hrano (sadje, zelenjavo, semena in oreščke).

– Knjige.

– Stvari za duhovno prakso (inštrumente, oblačila, božanstva, pripomočki za oboževanje, ponujanje bhoge…).

– Strojčke za pripravo zdravih obrokov. In še veliko drugega.

Pripravljamo nove dogodke in predavanja. V sklopu projekta pripravljamo različna predavanja, ki so objavljena na spletni in na facebook strani, zato vas vabimo k spremljanju.

Aktivne počitnice 2022 

Kljub temu, da je poletje na prvi pogled še daleč, smo z mislimi že pri organizaciji poletnega duhovnega “kempa”. Lansko letno številko udeleženih bomo še malo nadgradili. Takšen dogodek je za nas velik izziv, saj 10 dni preživeti v naravi, brez tekoče vode in elektrike ni mačji kašelj. Tudi priprava skoraj 300 obrokov dnevno v improvizirani majhni zunanji kuhinji je izziv. Vendar, ko ekipa stopi skupaj, si pomaga, vzpodbuja, je rezultat vedno najboljši. Ko se dogodek zaključi, v naših srcih ostane prijeten občutek, saj vidimo veliko solz hvaležnosti in veselja. Prijave na aktivne počitnice so že odprte, prijavite se lahko preko spletne strani. Število mest je omejeno.

Vedno ste vabljeni na ogled posesti in projekta, seveda po predhodni najavi.
Vse lepo.
Vaši sluge, ekipa naravno življenje, Pišece.
Madhu Manohara das
Madhava Priya devi dasi
bh. Marko
bh. Boris

Zavod Naravno Življenje, Podgorje pri Pišecah 10, 8255 Pišece

E mail: info@naravno-zivljenje.si

Facebook: naravno-zivljenje

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Blog e-novice

Po prijavi na tem obrazcu obvezno preverite vaš e-mail in potrdite prijavo.

Če v nabiralniku ne opazite našega sporočila, preverite SPAM mapo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This field is required.

This field is required.